• Infiintare SRL / PFA

  Infiintare SRL in doar 3 zile cu doar 650 / 400 lei
 • Gazduire sediu social

  Gazduire sediu social - 700 lei pe an
 • Punct de lucru

  Deschidere punct de lucru in doar 3 zile cu doar 370 lei
 • Radiere PFA

  Radiere PFA in doar 3 zile cu doar 400 lei
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Informatii utile

ANAF va reanaliza sesizarile penale ale inspectorilor, dupa ce firmele au reclamat tendinta de a fi întocmite dosare pentru orice problema fiscala

Sesizările penale întocmite de inspectori, în urma controalelor, vor fi reanalizate într-un punct unic, astfel încât să existe siguranța că întrunesc elementele constitutive ale unei infracțiuni, înainte să fie transmise către parchete, a anunțat, pentru Profit.ro, președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Dragoș Doroș. Mediul de afaceri s-a plâns, în ultimul timp, de valul de sesizări făcute de Fisc după aproape fiecare verificare.

„Ne organizăm în cadrul ANAF să facem un punct unic de ieșire a sesizărilor penale, astfel încât ele să fie făcute cu toate elementele constitutive ale unei infracțiuni și atunci când e oportun să se facă. Suntem în colaborare cu parchetele și sesizările trebuie făcute acolo unde e cazul. Se strâng toate sesizările, se reanalizează și atunci când ies din ANAF au toate elementele constitutive ale unei infracțiuni și de oportunitate”, a declarat Doroș, precizând că organizarea va fi gata în câteva luni.

În ultima vreme, mediul de business a reclamat tendința inspectorilor fiscali de a face sesizare penală la fiecare control, doar invocând un articol din legea 241/2005 privind combaterea evaziunii fiscale. Din această cauză, până la rezolvarea cauzei penale, deciziile de impunere cu obligații de plată suplimentare nu pot soluționate, conform legii, de către direcția de specialitate din cadrul ANAF, ci se suspendă. Fără o soluție administrativă, firmele nu pot trece la etapa următoare, a atacării în justiție. Prin urmare, sunt nevoite să achite obligațiile și să aștepte decizia în procesul penal, iar toată această procedură este de durată și le poate bloca activitatea. În aceste condiții, multe societăți s-au îndreptat împotriva inspectorilor, făcându-le plângeri de abuz în serviciu.

„Poate lucrurile s-au dus într-o oarecare extremă, dar facem acest punct unic, astfel încât să fim în legătură cu parchetele și să fim siguri că o sesizare penală are elemente și poate fi lucrată”, a explicat Doroș.

Alte informatii utile aici