• Infiintare SRL / PFA

  Infiintare SRL in doar 3 zile cu doar 650 / 400 lei
 • Gazduire sediu social

  Gazduire sediu social - 700 lei pe an
 • Punct de lucru

  Deschidere punct de lucru in doar 3 zile cu doar 370 lei
 • Radiere PFA

  Radiere PFA in doar 3 zile cu doar 400 lei
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Infiintari

Președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), Florin Jianu, a declarat vineri că unele prevederi ale noului Cod Fiscal, intrate în vigoare din ianuarie 2016, au condus la suspendarea, închiderea și radierea a zeci de mii de firme.

Potrivit acestuia, comparativ cu situația din martie 2015, în luna martie a acestui an s-au înregistrat 38.648 de radieri de firme (o creștere cu 90% față de aceeași perioadă a anului trecut), 10.453 de dizolvări de firme (o creștere de 92,65% față de numărul de dizolvări înregistrate în martie 2015) și 6.149 de suspendări de firme (o creștere cu 42% față de martie 2015), față de numărul de noi înmatriculări de firme, care reprezintă o creștere de doar 10% față de numărul înregistrat în martie 2015.

,,Toate aceste cifre sunt îngrijorătoare”, a avertizat Florin Jianu, președintele CNIPMMR, care reprezintă societăți comerciale din România cu o cifră de afaceri cumulate de 25 miliarde euro pe an, adică 15% din PIB. Potrivit acestuia, la nivelul României sunt înregistrate 786.061 de întreprinderi private mici și mijlocii, din care active sunt circa 375.000, dar și dintre acestea peste 120.000 au datorii.

Florin Jianu a mai spus la conferința de presă că o cauză a numărului mare de firme dizolvate, radiate sau suspendate o constituie noile prevederi ale Codului Fiscal, precizând că CNIPMMR militează pentru amendarea acestui cod, în sensul eliminării dublei impozitări a clădirilor, sau pentru corectarea de acte normative (precum formularul 88, act care presupune întocmirea unui punctaj de risc de evaziune în baza căruia societățile care l-au completat pot intra în atenția Direcției de Antifraudă Fiscală).

‘În România întotdeauna se aplică legea ‘un ochi râde și un altul plânge’, adică sunt chestiuni bune ale Codului Fiscal, așa cum a fost scăderea impozitului pe dividende, sau scăderea TVA ori impozitarea diferențiată a IMM-urilor, funcție de numărul de angajați, de pildă, pentru IMM-urile debutante impozitul e doar de 1% timp de doi ani… dar există și acel impozit diferențiat funcție de destinația clădirilor care, inițial, a fost un demers bun, pentru că elimina persoanele fizice cu clădiri de birouri, însă problema este că s-a dublat cota de impozitare, pentru că de la 0,1% s-a ajuns la minim 0,2% și maxim 1,2%, lucru pe care noi îl cerem în amendarea Codului Fiscal, cu atât mai mult cu cât, atunci când am plecat de la Guvern, știam că încasările la bugetele locale erau superioare anului anterior, deci nu am înțeles de unde necesitatea aceasta de a mări impozitarea? (…) CNIPMMR are teme majore precum amendarea Codului Fiscal prin revenirea la impozitarea inițială, dar și să corectăm acel formular celebru 88 — cauza închiderii și radierilor. Ca om care a fost în administrația centrală știu că formularul e apanajul președintelui ANAF. Un ordin al unui președinte ANAF este un act administrativ absolut banal și să nu poată fi corectat după 5-6 luni, când așa ceva se poate face în câteva minute, este un dezinteres total sau un interes din altă sferă’, a declarat Florin Jianu, fost ministru al IMM, Mediului de Afaceri și Turismului.

Alte informatii utile aici

Informatii utile

Legea antifumat se modifica: Fumatul va fi posibil la terase si în camere special amenajate

Senatorii jurişti au admis, miercuri, o serie de amendamente la legea antifumat, care elimină interdicţia fumatului la terase, spaţiul închis fiind redenumit ca spaţiu cu pereţi de jur împrejur, în plus, fumatul fiind permis în camere special amenajate pentru acest lucru, şi în care se pot consuma şi băuturi.

Senatorii vor să modifice Legea antifumat prin amendamente la proiectul de lege al Guvernului privind stabilirea condiţiilor pentru fabricarea, prezentarea şi vânzarea produselor din tutun şi a produselor conexe şi de modificare a Legii nr.349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, care pune în acord legislaţia românească cu prevederile europene.

Amendamentele au fost citite în Comisia juridică de către senatorul PNL Steliana Miron, una dintre iniţiatorii acestor modificări la proiectul de lege. Alături de ea, textul a mai fost semnat de către deputaţii Daniel Fenechiu şi Răzvan Tănase.

Potrivit iniţiatorilor amendamentelor, ”fumatul va fi permis în camere special amenajate”, care să servească exclusiv fumatului şi activităţilor asociate fumatului, cum ar fi de exemplu consumul de cafea, băuturi calde sau băuturi răcoritoare.

Parlamentarii vor să modifice definiţia spaţiului public închis. Astfel, spaţiul public închis este, potrivit amendamentului, ”orice spaţiu accesibil publicului sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate sau de dreptul de acces, care are un acoperiş, plafon sau tavan şi care este încadrat de pereţi de jur împrejur, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent, cu excepţia spaţiilor cu detinaţie locativă”.

Astfel, aceştia vor să se poată fuma şi pe terase, eliminând interdicţia de a se fuma în spaţii care au acoperiş şi doi pereţi, aşa cum este prevăzut în legea adoptată recent de Parlament şi care a intrat în vigoare în 17 martie.

Parlamentarii dau o nouă definiţie şi spaţiului închis de la locul de muncă, respectiv ”spaţiul care are un acoperiş, plafon sau tavan, şi care esgte încadrat de pereţi, de jur împrrejur, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent, aflat într-un loc de muncă, astfel cum este definit în legea securităţii şi sănătăţii în muncă 319/2006, cu modificările ulterioare”.

În plus, potrivit amendamentelor, fumătorii se pot constitui în asociaţii sau cluburi de fumători care pot amenaja spaţii speciale destinate fumatului şi activităţilor asociate fumatului.

Preşedintele Comisiei juridice, Cătălin Boboc, a precizat în cadrul dezbaterilor din comisie că a primit foarte multe sesizări din partea cetăţenilor şi a fost ”bombardat” de e-mail-uri de la persoane nemulţumite de prevederile restrictive ale Legii antifumat.

”Avem un talent românesc: sau să nu avem prevederi deloc, sau dacă le avem să le facem la maximul posibil, prevăzut oriunde în lume. Suntem oamenii extremelor, sau e alb, sau e negru. Să recunoaştem că uneori realitatea mai e şi gri”, a spus Boboc, precizând că legea trebuie amendată astfel încât să ”izvorască din viaţa de zi cu zi”.

Boboc a mai arătat că, prin definirea spaţiului public, astăzi, fumatul va fri interzis, în sezonul estival, pe terasele de la malul mării.

”Cred că e cam mult”, a spus preşedintele Comisiei juridice, care a atras atenţia că astfel este afectat şi turismul.

Steliana Miron a prezentat o altă problemă care s-a creat odată cu intrarea în vigoare a Legii antifumat.

”Am primi sesizări de la patronii de cluburi din Centrul Vechi. Pentru că sunt obligaţi să iasă afară să fumeze, unii clienţi nu îşi mai achită nota de plată şi pleacă fără să plătească consumaţia. Spun că ies la fumat şi pleacă”, a spus Miron.

Ea a mai arătat că trebuie să se ţină cont de faptul că în România sunt peste 5 milioane de fumători.

Şi senatorul PNL Cristian Bodea a intervenit în discuţie: ”Nu sunt de acord cu această lege tâmpită, nu sunt de acord să interzicem total fumatul. Dacă vrem să ne sinucidem cu ţigările, ne sinucidem. Dacă îmi convine, stau lângă un fumător, dacă nu, plec de lângă el”.

Bodea a venit şi cu o propunere, să se stabilească, prin lege, ce localuri vor fi exclusiv pentru fumători şi care vor fi pentru nefumători.

”Nu trebuie să ne simţim vinovaţi că modificăm legea. După corupţi, acum au apărut fumătorii. E ca o anatemă pusă acestora”, a spus Bodea.

Comisia juridică a dat un aviz favorabil pe proiectul de lege al Guvernului privind reglementarea fumatului. Amendamentele aduse de parlamentari Legii antifumat vor fi dezbătute în comisia economică, care trebuie să elaboreze, împreună cu Comisia de sănătate, un raport pe acest proiect de lege.

Alte informatii utile aici